Seful statului elen 'speriat' de 'pericolul' in care se afla tara sa

Data publicarii: 15-05-2012 | International

Seful statului elen, Karolos Papoulias, s-a declarat 'speriat' de 'pericolul' pe care instabilitatea politica il reprezinta pentru Grecia, in cadrul discutiilor pe care le-au avut liderii principalelor trei partide din tara, relateaza marti France Presse.

Papoulias, care i-a primit duminica pe liderii conservator, socialist si al stangcii radicale intr-o tentativa esuata de a-i face sa ajunga la o intelegere guvernamentala, le-a vorbit acestora despre 'pericolul real' existent pentru tara, conform unor documente oficiale publicate marti. 

Presedintele elen a evocat avertizarile emise de actualul premier Lucas Papademos, de guvernatorul Bancii Greciei si de ministrul de finante cu privire la 'starea rezervelor financiare ale tarii si pericolul prabusirii sistemului bancar in cazul in care retragerile vor continua in ritmul actual din cauza nesigurantei create de situatia politica printre cetateni'. 

'Eu cred ca timpul se scurge in defavoarea noastra. Si ma sperie gandul la problemele pe care trebuie sa le infrunte tara', a adaugat la incheierea reuniunii seful statului grec, al carui rol este mai degraba onorific. El s-a declarat dezamagit de prestatia interlocutorilor sai, marturisind ca se astepta la o 'discutie mai avansata' din partea acestora. 

In contextul in care impasul politic din tara continua, Atena nereusind, in urma alegerilor legislative din 6 mai, sa constituie un nou executiv, Papoulias urmeaza sa se intalneasca din nou, marti, la 11:00 GMT cu liderii politici pentru a incerca sa ajunga la un acord asupra unui cabinet format din 'personalitati', pe care el l-a propus in ultima instanta luni seara.

Sursa: AGERPRES